Lige nu…

Til dem der måtte være interesseret, så har Corona-epidemien også ramt mit arbejde… Ligesom det har ramt alle andre i en eller anden grad.

Min bog, “Skæbner under Vesuv”, skrevet til Moesgaard Museum i forbindelse med deres store udstilling om Pompeji og Herkulanum i den romerske jernalder, fik kun en kortvarig levetid. Den var en stor succes i vinterferien i år (med ca. 1000 publikummer der brugte den med iver), men så blev alting lukket ned. Og selvom udstillingen blev forlænget efter museet åbnede igen, så valgte man ikke at bruge bogen til udstillingen, da man var bange for, at det ville skabe for store trafikpropper i udstillingen. Fair nok.
Til gengæld har museet så ansat mig som formidlingsinspektør, så nu får de permanent glæde af mine evner. Jeg skriver nu både fagtekster til rundvisninger og fiktion til alle museets fantastiske events. Selvfølgelig med al min flair for det dramatiske og underfundige… Ja, jeg er dygtig (hvis jeg selv skal sige det).

Projekt Kulturkaravane 2020 i Norjylland blev også ramt af nedlukningen. Vi nåede at researche 9 ud af de 11 byer, der skulle skrives teaterstykker til, før det blev noget besværligt, at bevæge sig rundt i landet. Det store vandreteaterprojekt blev dog skrevet færdigt i juni. Manuskriptet kom til at hedde “Aftryk” og jeg er virkelig stolt af det. Det tager udgangspunkt i konflikten om at blive eller rejse væk fra det sted man kommer fra. En problemstilling mange unge og voksne står i, når de kommer fra en lille provinsby. Alle de 11 stykker blev unikke for den by de skulle spilles i.
Men Covid har naturligvis kastet grus i maskineriet her også. Kulturkaravanen skulle have turneret rundt i Norjylland i oktober og november. Da den oprindelige plan ikke kunne lade sig gøre længere, pga. restriktioner, gik stykket fra at være vandreteater, til at blive et stykke spillet som mere traditionelt teater i de 11 byer. Men heller ikke denne plan har holdt, og lige nu ser det ud til at blive omsat til et filmprojekt (hvor det særegne for hver by er faldet fra). Ak, ja. Sådan går det…

Min og Jesper Bonde Hansens rablende miljøversion af Kokassebanko på Svalegangens, United Change (spillet af Anders Brink og instrueret af Per Smedegaard). Bliver (også grundet corona) først en vandvittig fest til festugen i 2021. Så må man komme der og få masser af dårlig samvittighed. United Change.

Derudover bliver der arbejdet på hele to bogprojekter. Og selvom det kun går langsomt fremad, så er de begge ved at være i de sidste faser. Men de skal nok komme ud på den ene eller anden måde.

“Tryk” og “Dag Ni” er selvfølgelig stadig derude og kan bestilles på bod.dk! Det er fedt at få kommentarer på dem, og at folk kan lide hvad de læser. Eller hører, for det hele er jo også på Kamp Cast, som lyd.

“Læs den!” kører roligt derud af, med episode 56 i kassen! Se og hør mere på www.læsden.dk